Voor kinderen vanaf 7 jaar

Voor jongeren en jong volwassenen tot 25 jaar

Informatie voor kinderen


Als je een probleem hebt, verdrietig of bang bent, vaak ruzie hebt of gepest wordt, dan is dat op te lossen door er met iemand over te praten. Met je ouders, je meester of juf, of een goede vriend of vriendin. Soms weten zij alleen ook niet zo goed hoe ze je kunnen helpen. Of misschien heb je niemand waar je mee kunt praten. Of durf je niet, omdat je je ervoor schaamt. In zo'n geval kun je naar een kindertherapeut gaan.


De eerste keer komen alleen je ouders/verzorgers een keer praten om te vertellen wat zij denken dat er aan de hand is. Daarna kom jij een aantal keren. Je kunt dan vertellen waar je last van hebt tijdens een spel of door te knutselen. Na een tijdje komen je ouders weer een keer. Ze horen dan hoe het met je gaat en hoe ze je kunnen helpen.


Met jou spreek ik van te voren af wat ik wel aan je ouders mag vertellen en wat juist niet. Alles wat je zegt is namelijk privé.

Informatie voor jongeren


Denk jij ook wel eens: "Wordt het leven nog leuk en wanneer dan en hoe?" Of misschien denk je zelfs wel eens: "Van mij hoeft het niet meer..." er kunnen allerlei redenen zijn waarom je dit denkt of voelt. Studiedruk, stress, conflicten, angst of verdriet kunnen je leven behoorlijk op de proef stellen. Ook eenzaamheid of weinig zelfvertrouwen maken het er niet leuker op. Of het gaat gewoon niet zoals jij het wilt.


Samen gaan we aan een stevige basis werken en zoeken we uit wat voor jou belangrijk is om een leuk en waardevol leven te kunnen leiden. Na ons kennismakingsgesprek kijken we allebei of we samen verder willen gaan. We bepalen daarna wat realistische doelen zijn en gaan daarmee aan de slag.


Naast sessies hebben we ook een kort lijntje via de telefoon, mail of Whatsapp. Zo blijf je nooit lang met vragen en problemen zitten.

Roze hulpverlening / LHBTI


Je voelt je anders dan anderen. Je bent in verwarring, want je voelt je aangetrokken tot mensen van hetzelfde geslacht. Of je weet niet goed wat je ervan moet denken dat je de ene keer verliefd wordt op een jongen en dan weer op een meisje. Misschien weet je al dat je homo, lesbisch of bi bent, maar je wilt helemaal niet anders zijn. Of je zit vol vragen over LHBT, want bij jou zit het anders.


Als je met dit soort problemen rondloopt is het belangrijk om hulp te zoeken. Acceptatie van je geaardheid kan heel moeilijk zijn. Maar ook geheimhouding of een gebrek aan mensen bij wie je helemaal jezelf kunt zijn kan leiden tot het hebben van een dubbelleven. Of je wordt somber en raakt in een isolement.


Hulp gespecialiseerd in homo- en lesbisch specifieke of LHBT hulpverlening zorgt dat je er niet alleen voor staat.